Pe site-ul personal al lui Cătălin Botezatu scrie că designerul, "fascinat de arta construcţiei vestimentare şi sedus de frumuseţea femeii", a studiat la Institutul European de Modă din Milano.

Acolo, cunoscutul stilist Gianni Versace ar fi fost impresionat de talentul lui Botezatu, astfel că, potrivit aceluiaşi site, l-a ales să lucreze timp de şase luni în celebrele "Ateliere Versace".

Totuşi, Academia Caţavencu publică un articol în care reprezentanţii institutului neagă că Botezatu le-ar fi fost cursant.

În primul rând, Academia Caţavencu rectifică numele institutului: acesta e Institutul European de Design, nu de Modă, cum greşit a scris Botezatu pe site-ul său, Moda fiind doar o specializare în cadrul institutului.

"Ca urmare a cererii dumneavoastră, colegele mele de la "Pedagogie" au făcut o cerere minuţioasă în arhivele noastre, dar nu au reuşit să găsească nimic despre Cătălin Botezatu. Nu există nicio urmă a înscrierii sale la IED şi, bineînţeles, nici a vreunei posibile diplome obţinute la noi", citează Academia Caţavencu.