Cât o fi el de frumos şi de scump, Double Tree by Hilton a rămas fără şef. Austriacul Roman Kofler, managerul luxosului hotel de lângă Bazinul Olimpic, a fost pus pe liber datorită stilului "excentric", incompatibil cu imaginea unei afaceri hoteliere business class.

Deşi compania neagă, soarta lui Roman, băiat occidental dar cu apucături cam balcanice, dedulcit la "tăriile" locale, se pare că a fost pecetluită la trei zile după inaugurarea hotelului când, rămas încă într-o stare "festivă", omul a căzut la datorie.

Baiul e că somnul l-a prins şi la locul de muncă, şi cu ţigara în gură! Managerul a adormit atât de profund încât n-a simţit nici mirosul înţepător de mochetă aprinsă, nici alarma de incendiu.

Drept consecinţă, fiţoşii oraşului, veniţi să testeze pe pielea proprie răsfăţul unei scalde by Hilton, s-au trezit evacuaţi de personalul hotelului, în chiloţi şi halate de baie, într-o alarmă cu ieşire ca-n vremea armatei.

Acum a venit rândul managerului să fie evacuat. Nu de alta dar CV-ul austriacului împopoţonat cu inaugurări de hoteluri în toate colţurile lumii s-a dovedit până la urmă un Roman de groază...

UPDATE:

În legătură cu premiul lui Bihorel "Botezul focului", Roman Kofler, fostul manager al hotelului Doubletree by Hilton, a simţit nevoia să îşi exprime nemulţumirea, considerându-l totalmente fals.

El susţine că a renunţat de bunăvoie la contractul cu Hilton, aşa cum renunţase anterior şi la cel cu Ramada, atunci când inaugurările de succes ale hotelurilor s-au petrecut. Kofler lasă să se înţeleagă că nu a fost demis înainte de expirarea contractului şi spune că decizia fusese luată cu mult înainte de deschiderea hotelului.

În ce priveşte incendiul petrecut la Doubletree by Hilton, care a şi dus la evacuarea hotelului, Roman Kofler pretinde că în acea zi de 30 septembrie nici n-a fost în Oradea, existând numeroşi martori care să-i confirme versiunea.