Sportivii clubului Basti Box din Oradea au donat, marţi, unei secţii de recuperare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, o bandă de alergat cumpărată din banii pe care i-au adunat în ultimele două săptămâni.

Boxerii strâng bani în fiecare an în preajma Crăciunului şi a Paştelui pentru diferite iniţiative ori cazuri sociale, iar de data aceasta au ales secţia de recuperare a unităţii spitaliceşti din clădirea de pe strada Corneliu Coposu, la îndemnul antrenorului lor, Dacian Chişvasi.

„În urmă cu un an am avut eu un accident grav de motocicletă şi am făcut recuperare în secţia respectivă. Atunci am văzut că e nevoie de o bandă nouă, unde pacienţii să înveţe să meargă din nou. Acolo ajung persoane de tot felul, care au nevoie de ajutor după ce au trecut prin accidente grave de maşină ori care au suferit accident vascular cerebral", a explicat Dacian Chişvasi.

Pentru a dota secţia, antrenorul le-a propus elevilor săi, în urmă cu două săptămâni, să pună câte 30 de lei fiecare, iar el urma să completeze diferenţa. 

Tinerii au strâns banii până la finalul săptămânii trecute. 

„Am mai avut un prieten, fost sportiv, care a mai donat 100 de euro, am mai pus eu şi aşa am strâns puţin peste 2.000 de lei şi am cumpărat o bandă”, a mai spus el.

Aceasta a fost dusă de membrii clubului, marţi, la secţia de recuperare unde au fost aşteptaţi de kinetoterapeuţii care lucrează acolo şi care le-au mulţumit pentru gestul lor.

BIHOREANUL a scris recent despre clubul Basti Box, unde copiii şi tinerii se antrenează împreună cu Dacian Chişvasi, fost boxer. Datorită acestui sport, mulţi dintre tineri au reuşit să scape de patima drogurilor, să-şi gestioneze problemele şi să-şi continue studiile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!