Vladimir Klitschko n-a avut prea multe şanse în meciul împotriva pugilistului britanic Anthony Joshua, în gala în care acesta şi-a apărat centura IBF la categoria grea şi a câştigat şi titlurile WBA şi IBO care erau vacante.

Anthony Joshua l-a făcut de două ori knock-down pe ucraineanul Klitschko, iar apoi arbitrul a întrerupt partida.

Ucraineanul a dominat tactic meciul în primele runde, dar în repriza a cincea a fost trimis la podea de Joshua. El şi-a revenit apoi şi s-a lansat într-o ploaie de lovituri asupra britanicului. În repriza a şasea, Anthony Joshua a fost făcut şi el knock-down. 

Momentul decisiv a fost marcat în runda cu numărul 11, când, în urma unui atac puternic, Vladimir Klitschko a căzut din nou pe podea. S-a ridicat şi a continuat meciul, însă doar pentru câteva secunde, căci în urma unor noi lovituri fioroase ale lui Joshua, arbitrul a oprit disputa.

Noul campion la categoria grea IPBF, WBA şi IBO are 27 de ani şi este neînvins la profesionişti, având 19 victorii. Klitschko (41 de ani) are în palmares 64 de victorii şi cinci înfrângeri.

La gala de box desfăşurată în Londra au asistat 90.000 de spectatori. În aceeaşi gală a boxat şi românul Viorel Simion, învins la puncte de britanicul Scott Quigg.