Un bărbat din Salonta s-a ales cu dosar penal şi dreptul de a mai pescui vreme de trei ani, după ce rangerii asociaţiei Aqua Crisius l-au prins în flagrant la greblat de peşti, o formă de braconaj pedepsită de lege.

Practic, bărbatul agăţa cu un cârlig peşti din specia scobari adunaţi în Crişul Repede, pe raza satului Cheresig, reuşind să rănească grav 7 kilograme de peşti, până la ora 11 dimineaţa, când a fost filmat şi luat la întrebări de rangeri şi jandarmi. Rangerii spun că nici nu este singurul, zeci de aşa zişi pescari făcând aceleaşi fapte ilicite în această perioadă rece, când peştii stau în grupuri în râuri şi lacuri.

"Din 10 peşti pe care îi agaţă, doar 2-3 reuşesc să ducă la mal, pe restul doar îi rănesc, îi ciopârţesc", a explicat pentru BIHOREANUL reprezentantul Aqua Crisius, Andrei Togor.

Potrivit acestuia, numai în ultima săptămână, jandarmii bihoreni, însoţiţi de rangerii ONG-ului, au împărţit 9 amenzi şi zeci de avertismente. Amenzile pentru braconaj la pescuit încep de la 300 de lei, dar pot urca până la 10.000 de lei.

Tot rangerii Aqua Crisius au filmat, zilele trecute, tot în Cheresig, un pescar care, odată prins cu peşti greblaţi asupra sa, i-a aruncat în şosea şi a început să-i calce în picioare.