Chiar dacă sărbătorile de iarnă nu vor mai fi la fel ca în anii trecuți, în Oradea, tradiţionalul brad de Crăciun împodobește din nou Piaţa Unirii. 

Piaţă împodobită

Bradul ecologic înalt de 12 metri a fost montat de câteva zile de firma Luxten, care de altfel amplasează decoraţiuni în tot orașul.

"Chiar dacă nu putem să ne bucurăm anul acesta de Târgul de Crăciun, Piaţa Unirii se împodobeşte de sărbătoare. Orădenii trebuie să simtă spiritul sărbătorilor şi probabil vor ieşi la plimbări în centrul oraşului şi îşi vor face poze lângă brad", a declarat primarul Florin Birta.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, montarea instalaţiilor de sărbători a început mai repede anul acesta, din 5 noiembrie. La final, în oraş vor străluci 14 kilometri de ghirlande şi peste 300 de medalioane şi figurine luminoase.

Fără evenimente

Spre deosebire de anii trecuţi, când la momentul pornirii iluminatului de sărbători erau invitaţi mai mulți copii şi avea loc deschiderea Târgului de Crăciun, de data aceasta nu vor fi organizate astfel de activităţi.

Primele lumini vor fi aprinse săptămâna viitoare, marţi, în jurul orelor 17 -18, dar fără festivități, începând de la clădirea Primăriei, continuând cu Podul Sfântul Ladislau, în Piaţa Ferdinand şi pe strada Republicii. Restul vor fi aprinse pe rând, până la Crăciun. Podoabele vor înfrumuseţa oraşul până la Bobotează.

Realizarea iluminatului festiv şi amenajarea bradului sunt suportate de firma Luxten ca un bonus, în baza contractului de concesionare a serviciului de iluminat public în Oradea, încheiat pe 20 de ani şi valabil până în 2021. Iarna trecută cheltuielile cu instalațiile luminoase au fost estimate de operator la o jumătate de milion de euro.