Claudiu Rad, un tânăr de 17 ani din comuna bihoreană Vadu Crişului, i-a dat pe spate, luni seară, pe cei trei juraţi ai emisiunii "Chefi la cuţite" de la Antena 1.

Adolescentul bihorean a participat la preselecţiile concursului de gastronomie, dorind să gătească pentru chefii Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu un piept de raţă cu piure de cartofi. Claudiu a fost cât pe ce să renunţe însă şi să nu mai meargă în faţa juraţilor, nemulţumit de cum i-a ieşit pieptul de raţă. În final, însă, a fost convins de organizatorii emisiunii să-şi încerce norocul, adolescentul mărturisind că speră să ia măcar un cuţit, adică un vot din partea juriului, ca să nu se facă de râs.

Surpriza a venit apoi atât pentru el, cât şi pentru juraţi. Claudiu a fost îndelung apreciat de cei trei chefi, atât pentru preparatul gătit, cât şi pentru faptul că are doar 17 ani, lucrează în bucătării de restaurante de la 15 ani, ba chiar o lună şi jumătate a fost bucătar şef la un restaurant din Oradea.

Când au aflat că este clasa a XI-a la un colegiu aflat la 50 de kilometri de Oradea şi că face naveta la oraş ca în weekend să poată să-şi practice meseria de bucătar la restaurante de aici, cei trei juraţi au fost şi mai impresionaţi. De asemenea, Claudiu a mărturisit că a învăţat să gătească de nevoie: pe când avea 13 ani, părinţii erau amândoi la serviciu, iar el îi hrănea pe fratele său mai mic şi pe bunica sa bolnavă. În tot acest timp, mama lui Claudiu, aflată în culisele platoului, a plâns neîncetat.

"Eu sunt foarte surprins că la 17 ani mai există băieţi ca tine care se preocupă de dorinţa de a munci în bucătărie. Ai venit spăşit şi ne-ai arătat o farfurie corectă. Eu îmi mulţumesc mie că am apucat ziua asta. Bravo, copile!", i-a spus chef Cătălin Scărlătescu bihoreanului. Chef Sorin Bontea i-a zis la rândul său adolescentului că are mare încredere în el. Liceanul s-a calificat astfel în a doua etapă a concursului.