Vremea călduţă i-a scos sâmbătă pe orădeni din case, la Târgul de Paşti organizat în Piaţa Unirii. După ce au mâncat din bucatele şi dulciurile găsite la tarabe şi s-au pozat lângă aranjamentele înflorate, de la ora 16, numeroşi orădeni au urmărit cu atenţie un număr de dresaj canin impresionant, organizat în parteneriat cu Clubul Nord de Dresaj Canin şi canisa Braveheart Oradinum.

Instructorii şi căţeii, toţi din rasa ciobănesc belgian, au demonstrat astfel ce înseamnă disciplinarea patrupedelor. Asemenea unor copii foarte ascultători, căţeii n-au ieşit din vorba stăpânilor.

Vedeta momentului a fost Dilara, căţeluşa care, în 2015, alături de stăpânul ei, orădeanul Alexandru Bondar, a devenit campioană mondială la mondioring, cel mai dificil sport canin. Dilara a demonstrat cum ştie ataca un rău-făcător, cum ştie păzi un rucsac pe care stăpânul i-l lasă în grijă ori cum se opreşte brusc, în timpul unui atac, la semnalul lui Alex.

Demonstraţia s-a încheiat în suspinul general al zecilor de copii care, aşezaţi pe iarbă, au urmărit atenţi patrupedele. În faţa lor a fost adusă o căţeluşă de doar şapte săptămâni, "fiica" Dilarei, iar la vederea ghemotocului de blană toţi copiii au fost impresionaţi. Instructorii le-au explicat cum dresajul unui câine începe din primele săptămâni de viaţă şi cum animăluţul trebuie recompensat pentru fiecare comandă executată.

Demonstraţii de dresaj canin vor avea loc şi duminică, tot de la ora 16.