Săptămâna a început cu o misiune importantă pentru muncitorii RER Ecologic Service: au avut de tăiat doi brazi uriaşi din Oradea, donaţi de proprietari pentru a fi împodobiţi în centrul urbei.

Operaţiunea a început luni dimineaţă pe strada Mircea Eliade, chiar în curtea firmei Fulger Taxi. "Nu ştiu de când e bradul aici, noi aşa am cumpărat casa, dar deja este mult prea mare, aşa că am decis să-l donăm oraşului", a explicat pentru BIHOREANUL Mircea Dulca, directorul firmei.

Muncitorii operatorului de salubritate n-au avut o treabă uşoară, căci molidul, înalt de 15 metri, era în curtea casei. Aşa că, împreună cu macaragistul, ei au trebuit să prindă bine copacul şi să-l ridice peste case, ca să-l ducă pe trailerul din stradă. Zeci de curioşi s-au adunat pe stradă, ca să vadă "bradul zburător", ce a fost transportat apoi, însoţit de echipaje ale Poliţiei Locale, în Parcul 1 Decembrie, unde va fi montat.

Al doilea brad tăiat a fost pe strada Lugojului, fiind un copac şi mai mare decât primul tăiat luni dimineaţă. "Are vreo 20 de metri", şi-au dat muncitorii cu părerea. Bradul era în curtea familiei Okos, chiar la stradă. "Are cel puţin 50 de ani. Era aici când bunicii mei au cumpărat casa", a explicat BIHOREANULUI proprietarul Lorand Okos. Acum, oamenii au decis să renunţe la brad, pentru că rădăcinile lui deja ajung pe sub trotuar şi sub casă, iar crengile-i riscau să cadă peste acoperiş. "O să-i simţim lipsa. Multe păsări cuibăresc în el", a spus şi un vecin.

Bradul a fost transportat în Piaţa Unirii, lângă statuia lui Mihai Eminescu, unde urmează să fie împodobit şi să creeze atmosfera perfectă de Crăciun în oraş...