Orădenii care încă mai ţin brazii de Crăciun în locuinţe mai au câteva zile la dispoziţie să se debaraseze de ei. Operatorul licenţiat de salubritate al municipiului, RER Ecologic Service, colectează gratuit pomii de Crăciun, instituind şi trasee speciale pentru această operaţiune. Tot ce trebuie să facă orădenii este să lase brazii lângă pubele ori containere, nu în ele!

Dacă vor lăsa brazii în recipiente, riscă să nu mai aibă unde arunca deşeurile, aşa că acestea vor ajunge pe străzi şi se vor împrăştia. De asemenea, este de preferat ca brazii să nu aibă agăţate pe crengi ambalaje de bomboane.

De pe străzile oraşului, RER Ecologic Service transportă brazii la depozitul ecologic al oraşului, administrat de firma Eco Bihor. Aici, copacii sunt măcinaţi în bucăţi de câţiva centimetri, după care resturile vegetale sunt puse la macerat. În final, brazii devin compost, adică un îngrăşământ agricol natural rezultat în urma fermentării. Altfel spus, brazii sunt reciclaţi, devenind utili chiar şi după sărbătorile de iarnă.