Când era mică, visa să fie dentist, actriţă, învăţătoare, florăreasă, creatoare de modă şi cântăreaţă. Dacă s-ar fi putut, toate în acelaşi timp. Alegerea ei a fost până la urmă muzica, iar timpul i-a dovedit că nu a greşit.

La doar 22 de ani, iubita chitaristului Marius Pop este solista cunoscutei trupe Sistem, cu care a cântat în multe ţări europene.

Consacrată în Ungaria

Primele concerte ale Brigittei Balogh s-au consumat acasă, la joacă în faţa blocului şi la grădiniţă. Aşa că părinţii n-au avut încotro decât să o dea la lecţii de canto, la Palatul Copiilor, iar apoi la profesoara Meda Horjean, mentorul cunoscutului grup Meda Music. Ca orice copil promiţător, şi Brigitta a participat la festivaluri. "Am avut şi concursuri de la care m-am întors doar cu experienţă, dar şi unele la care am primit felicitări, diplome şi cupe. Din toate am învăţat ceva", povesteşte orădeanca.

Mai târziu, Brigitta a vrut să-şi testeze talentul la competiţii importante, aşa că în 2007, când se afla în vizită la sora ei, stabilită în Budapesta, s-a înscris în show-ul "Se naşte o stea", difuzat de postul de televiziune RTL Klub. Deşi n-a câştigat, nu s-a dat bătută şi a încercat din nou în 2009, când i s-a oferit şansa unei viitoare cariere. "La a doua emisiune am fost văzută de un compozitor cunoscut în Ungaria, Rakonczai Viktor, care s-a oferit să îmi scrie o piesă. "A szerelem faj" (Iubirea doare) s-a difuzat pe Music Channel Ungaria, Viva şi pe mai multe posturi de radio. Am fost foarte mândră când am ajuns pe locul I în topul Viva", îşi aminteşte interpreta.

Marius Pop.jpgVocea între băieţi

În România, Brigitta era cunoscută mai degrabă de la festivaluri precum cel de la Mamaia, unde în 2008 câştigase premiul de popularitate cu o melodie compusă de Gabriel Băruţa. Fanii o mai auziseră cântând şi la ediţia din 2008 a "Megastar", concursul difuzat de Prima TV, unde s-a înscris cu trupa "Divine", formată alături de trei foste colege de la lecţiile de canto.

Deşi juriul nu le-a agreat întotdeauna reprezentaţiile, iar fetele au fost destul de rapid eliminate din competiţie, Brigitta nu are resentimente. "Am amintiri frumoase din acea perioadă. Stăteam toţi concurenţii în aceeaşi casă, făceam ore de canto, de dans, urmam diete, făceam aerobic. A fost ca o tabără", spune orădeanca.

În urmă cu aproape doi ani, Brigitta a primit o ofertă de nerefuzat: Zoli Toth, liderul formaţiei Sistem, îi propunea să devină solista trupei. "Iubitul meu (n.r. - chitaristul Marius Pop - foto) îl cunoştea pe toboşarul de la Sistem, Claudiu Purcarin. El l-a intrebat pe Marius dacă ştie pe cineva potrivit pentru trupă, iar Marius i-a arătat videoclipul meu din Ungaria. După câteva săptămâni m-am trezit că am concerte peste concerte", îşi aminteşte cântăreaţa.

Experienţe de star

Cu Sistem, Brigitta, acum în vârstă de 22 de ani, a dat spectacole în ţară, interpretând partea vocală a unor hituri precum "Soare", "Never" sau "Boca del Inferno". Dar alături de trupa de percuţionişti la butoaie, a călătorit şi în multe ţări din Europa. Anul trecut, formaţia a fost invitată la clubul Nikki Beach, din Marbella, Spania, cu ocazia deschiderii sezonului de plajă. "A fost ca o vacanţă de lux. Eram înconjuraţi de modele de la Fashion TV, cocktailuri, fructe de mare... Concertul a fost foarte profi, cu lasere, dansatoare, tot ce trebuia", povesteşte orădeanca.

Tot în cadrul "experienţei" Sistem, a avut ocazia să urce pe aceeaşi scenă cu trupe celebre. Spre exemplu, în acelaşi an 2010, la festivalul "Balcanic Party" organizat în Letonia, formaţia s-a numărat printre invitaţii speciali, alături de celebrul DJ ATB şi de The Rasmus. "A fost o experienţă remarcabilă, pentru că noi am cântat chiar după ATB", spune solista.

Iubire muzicală

De ceva vreme, Brigitta a părăsit oraşul natal pentru Capitală, acolo unde locuieşte şi iubitul ei, chitaristul Marius Pop. Spune că mulţi prieteni orădeni s-au mutat şi ei în Bucureşti, aşa că nu duce lipsă de companie. "Primele luni au fost de acomodare, stăteam mai mult pe acasă şi îmi era un pic frică. Dar am dat numai de oameni buni şi prietenoşi", zice tânăra.

Chiar dacă nu vrea să povestească prea multe despre relaţia ei, recunoaşte că îl iubeşte mult pe Marius şi că e tare mândră de el. "Nu pot să ascund faptul că sunt fericită alături de el şi sunt foarte mândră că a ajuns în finala concursului Guitar Idol de la Londra. Îl consider cel mai bun chitarist de pe Pământ", îl laudă fata. În ce priveşte propria-i carieră, Brigitta lucrează acum, cum altfel, la un nou proiect, pe care-l ţine deocamdată doar pentru ea. Spune numai că e încă un pas către împlinirea visului ei cel vechi: de a trăi în cântec...