Celebrul actor de filme de acțiune Bruce Willis (67 ani) a fost diagnosticat cu demență, confom unui anunț publicat pe Instagram de soția sa, Emma Heming Willis, în numele întregii familii. 

Diagnosticul exact este de „demență frontotemporală”, denumită și FTD și reprezentând tulburări care duc la deteriorarea lobilor frontali și temporali ai creierului. În funcție de regiunile cerebrale afectate, boala determină schimbări în comportamentul social, personalitate și/sau pierderea abilităților lingvistice. 

Inițial, în 2022, Bruce Willis a aflat că se confruntă cu afazie, o tulburare a capacității de a comunica, confom BBC și People.

„Familia noastră vrea să-și exprime cea mai profundă recunoștință pentru incredibila revărsare de dragoste, sprijin și povești minunate pe care le-am primit cu toții de când am împărtășit primul diagnostic al lui Bruce”, a scris soția actorului. „În acest context, am vrut să vă oferim o actualizare despre iubitul nostru soț, tată și prieten, deoarece acum avem o înțelegere mai profundă a ceea ce are de confruntat.”

„De când am anunțat diagnosticul lui Bruce, de afazie, în primăvara anului 2022, starea lui a progresat și acum avem un diagnostic mai specific: demență frontotemporală (cunoscută sub numele de DFT)”, a continuat ea. „Din păcate, provocările legate de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce. În timp ce acest lucru este dureros, este o ușurare să avem în sfârșit un diagnostic clar”.

„Astăzi nu există tratamente pentru boală, o realitate care sperăm să se schimbe în anii următori”, a mai precizat Emma Heming Willis. 

În vârstă de 67 de ani, Bruce Willis este unul dintre cei mai cunoscuți actori americani, el stabilindu-și statutul de star grație filmelor de acțiune. El a fost actorul principal al seriei de filme Die Hard, în care l-a interpretat pe John McClane. 
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!