Într-o conferinţă susţinută joi la partid, Ionela Pop Bruchental s-a lansat într-un atac la adresa contracandidaţilor din USL, spunând că aceştia se folosesc de imaginea primarului Ilie Bolojan în campania electorală pentru că în realitate nu au ce să arate şi cu ce să convingă alegătorii.

Candidaţi fără substanţă

Candidata pe colegiul 7 Deputaţi a spus despre USL-işti că nu sunt "decât o ciorbă reîncălzită", de vreme ce activează pe scena politică de 12 ani şi nu sunt feţe noi şi tot ceea ce fac este să convingă alegătorii că "sunt un fel de aducători de bunăstare sau administratorii unei firme de import a bunăstării de la Bucureşti la Bihor".

"Vedem aceeaşi placă din partea candidaţilor USL - că sunt singurii capabili să facă demersuri în aşa fel încât din punct de vedere financiar să susţină administraţiile publice locale. Acelaşi lucru l-am remarcat la programele USL Oradea care încearcă să ne convingă că a fi parlamentar e să joci rolul de clonă (nereuşită) a primarului de Oradea. Dar ţin să le amintesc USL-iştilor că alegerile locale s-au încheiat în iunie", a spus Bruchental.

Aceasta a completat că, la fel, candidaţii în judeţ ai USL se folsesc de imaginea lui Cornel Popa, preşedintele PNL Bihor şi şeful Consiliului Judeţean, în loc să-şi promoveze propriile calităţi şi proiecte. "Se pare că le lipsesc acele calităţi care să le dea încrederea că pot să se prezinte ca persoane, indivizi, în faţa electoratului cu ceea ce sunt ei şi cu realizările lor. Ori aici (la aceste alegeri - nr) trebuie să judecăm şi să separăm aceste lucruri, pentru că nu au nicio legătură", a zis PDL-ista, apreciind că modul acesta de campanie "nouă ni se pare o înşelătorie".

Bolojan, susţine-ne!

În completare, preşedintele interimar al PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, a estimat că promisiunile USL Bihor nu vor fi respectate de vreme ce reprezentanţii Uniunii nu au reuşit să determine Executivul nici măcar să continue proiectele începute de PDL pe infrastructură.

"Cât timp erau în opoziţie, ne criticau că nu vin bani în Bihor. Dar după ce au venit ei s-au blocat lucrările la drumul Oradea-Beiuş-Deva, s-au oprit şi lucrările la centură, iar podul Densuşianu stă pentru că s-a blocat finanţarea. Pentru pista Aeroportului Oradea, documentaţia era pe final, doar că trebuia împinsă mai departe. Unde sunt cei care strigau toata ziua ca nu se mai fac investiţii?", a întrebat Ghilea retoric.

Vrând să sublinieze că USL-iştii nu merită sprijinul edilului orădean, PDL-istul chiar a încercat să facă o glumă: "Domnul primar ar trebui poate să ne susţină pe noi ca să poată finaliza drumul de centură".

În aceeaşi conferinţă de presă, un alt candidat, pe Colegiul 4 Senat, Ionel Bungău, a prezentat câteva dintre punctele de guvernare ale Alianţei România Dreaptă. Pe lângă accentul pe învăţământ, crearea unor locuri de muncă, susţinerea tinerilor, sprijinirea copiilor care au părinţii plecaţi în străinătate, spitale regionale de urgenţă, munca la domiciliu şi îmbunătăţirea accesului la serviciile medicale, Bungău a spus că se impune şi o modificare a legislaţiei sportive. "O regândire a legii sportului este necesară, că am rămas corigenţi", a spus Bungău.