Bluza albastră sau cea roz? Excursie la munte sau la mare? La cafenea sau la plimbare? Cristina spune că e nehotărâtă ori de câte ori trebuie să aleagă. S-a decis totuşi, ce carieră vrea să urmeze.

Elevă în clasa a XII-a la profilul mate-info, tânăra afirmă că, deşi o ademeneşte lumea informaticii, se va îndrepta spre farmacie, căci vrea un job care să nu o ţină ore întregi în faţa calculatorului.

Frumoasă la examen

Cristina se pregăteşte să-şi încheie socotelile cu liceul. Elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, a început să susţină probele de competenţe lingvistice ale bacalaureatului şi, în paralel, învaţă pentru cele scrise. Spune că emoţiile nu o caracterizează, dar totuşi nu-i place matematica, aşa că proba la această materie i se pare de departe cea mai grea.

Chiar dacă e pasionată de informatică şi mai ales de programarea web, bruneta a hotărât să studieze farmacia la Facultatea de Medicină, fiindcă munca de programator ar fi prea obositoare. "La farmacie e greu până înveţi, dar apoi ai program lejer", crede adolescenta. Întrucât îi plac chimia şi biologia, nu-şi face probleme cu admiterea şi, după vacanţă, abia aşteaptă să înceapă viaţa de studentă.

Fără vicii

Deşi vrea să lucreze printre medicamente, sau poate tocmai de aceea, Cristina nu vrea să aibă vreodată nevoie de ele, aşa că a adoptat un stil de viaţă sănătos: nu fumează, nu bea cafea, iar când vine vorba de mâncare, exclude grăsimile şi prăjelile.

Model al agenţiei Amalia Judea Art & Fashion, tânăra îşi întreţine silueta şi la fitness, dar şi prin plimbări lungi. Dar, cum nu are înălţimea necesară pentru defilările pe podium, vrea să încerce să fie doar fotomodel. "Modelingul e o pasiune, dar dacă aş primi o ofertă pentru reclamă, cu siguranţă nu aş refuza-o", recunoaşte ea.

Orădeancă get-beget, Cristina se simte mult mai relaxată la ţară. Spune că satul bunicilor, unde a şi locuit în copilărie, e frumos şi liniştit. De aceea, dar şi de dragul lui Rocky, ciobănescul german al familiei, abia aşteaptă să se întoarcă acolo. Până la vacanţă, însă, are de trecut examenele, aşa că pune burta pe carte. Şi nu se opreşte până nu-şi va vedea numele la rubrica "admis" pe avizierul Facultăţii de Medicină.


VREA ÎN RECLAME
Cristina Ciuciu

Vârstă: 18 ani
Ochi: căprui
Zodie: Balanţă
Înălţime: 1,70 m
Greutate: 53 kg
Măsuri: 88-60-90
Hobby: plimbări, modeling