Ionuţ Lupu, bucătarul şef al restaurantului gastronomic Graf din Oradea, n-a reuşit să se menţină în competiţia Top Chef de la Antena 1 până la final.

În ediţia de sâmbătă seara, când mai rămăseseră doar 4 concurenţi în cursa pentru cei 50.000 de euro, Ionuţ Lupu a fost primul trimis acasă. Duelându-se în proba "Pe muchie de cuţit" cu Dragoş Bercea, bucătarul restaurantului din Oradea a gătit pentru familia lui, care a fost adusă în platou.

Bucătarul a pregătit spumă de cartofi cu aromă de trufe, raviolli umpluţi cu legume multicolore şi sos de unt cu lămâie, sos brun cu aromă de rozmarin.

Juratul Joseph Hadad n-a fost, însă, prea încântat: "Dacă este pe muchie de cuţit trebuie să dai tot ce ai în cap: creaţia, gustul. Să-ţi aduci aminte ce observaţie ţi-a făcut juriul de mai mult de o lună de zile". Până la urmă, cei trei juraţi l-au preferat pe Dragoş Bercea în această probă.

Chiar şi aşa, Ionuţ Lupu s-a declarat mulţumit de parcursul său în emisiune, reuşind să ajungă între primii patru concurenţi din 24, câţi au fost iniţial. "Sunt un învingător", a spus Lupu.

Până la urmă, şi Dragoş Bercea a fost eliminat într-o probă următoare, aşadar, sâmbăta viitoare, pentru marele premiu şi titlul de Top Chef se vor lupta Nico Lontras şi Giovanni Piselli.