Sute de orădeni s-au plimbat, duminică seară, prin Parcul Cetăţii, unde a avut loc a 14-a ediţie a Festivalului Luminii organizat de filiala locală a Cercetaşilor României. Această sărbătoare le propune participanţilor să se bucure de lucruri mărunte, precum zâmbetele, cântecele ori licăririle de lumină.

Voluntarii au umplut toate aleile parcului de gulguţe, adică suporturi de hârtie în care au pus lumânări. Munca lor n-a fost uşoară, în parc fiind aşezate mii de astfel de decoraţiuni. În plus, perdele luminoase, tot din gulguţe, au fost create pe sfori legate între copacii din parc.

Spre seară, toţi plimbăreţii au fost invitaţi să aprindă lumânările. S-au găsit suficienţi voluntari, la ora 21 în parc fiind sute de oameni. Majoritatea au fost adolescenţi bucuroşi să petreacă o seară în aer liber.

Pe lângă că şi-au făcut selfie-uri şi alte poze numai bune de postat pe Instagram, tinerii au putut participa la atelierele de prim ajutor, arhitectură sau igienă orală. De asemenea, în parc au fost expuse picturi făcute de tineri orădeni şi a fost montat un perete gonflabil de escaladă.

Pentru că cercetăşia merge mână în mână cu cântatul la chitară, tineri talentaţi au oferit recitaluri în aer liber. Seara s-a încheiat cu un spectacol de jonglerii cu focul.