Mi-ar fi fost mai uşor să stau acasă, pe canapea, în loc să mă implic alături de inimoşii mei colegi în acţiunea de donare a vizierelor pentru linia întâi? Da. Mi-ar fi plăcut mai mult? Nu, nici pomeneală! Nu mi-aş fi iertat-o niciodată.

Când am văzut situaţia critică a personalului medical bihorean din linia întâi, în lupta împotriva coronavirusului şi în condiţii de lipsă totală de echipamente de protecţie, împreună cu colegii mei de la You4Edu am decis rapid că trebuie să facem ceva să-i ajutăm. Prima săptămână în care am demarat proiectul "Viziere pentru cei din linia întâi" a fost ca o săptămână a patimilor. Au fost zilele cele mai grele, până când am reuşit să ne organizăm, să strângem fonduri, să găsim materie primă şi, în final, să începem să producem vizierele.

Încet, încet, a început să apară bucuria. Bucuria că am reuşit să ajutăm, că am avut parte de parteneri extraordinari şi de voluntari care au participat la acţiune din proprie iniţiativă. Bucuria că, prin donarea celor peste 6.000 de viziere, am reuşit să-i susţinem, atât cât am putut, pe cei aflaţi în linia întâi. Bucuria că am găsit donatori dispuşi să sprijine proiecte civice.

În plus, spre satisfacţia şi surpriza mea, ca fost profesor de matematică, am fost contactat de o fostă elevă, Flavia Bârsan, o orădeancă devenită bucureşteancă, care s-a oferit să contribuie prin donarea unui tablou pentru această cauză. "Speranţa", pictată special pentru acest proiect, a fost lucrată cu energie bună şi într-o zi va ajunge în casa cuiva care contribuie la această cauză.

Toţi cei implicaţi în acest proiect au venit cu câte ceva, poate puţin, dar esenţial pentru a reuşi să ne bucurăm că am ajutat. Acest sentiment reprezintă cea mai mare recunoştinţă pentru noi. Vizierele sunt doar o mică parte din tot ce au nevoie cei care astăzi se află în linia întâi.

Ei sunt cei care, mai mult ca oricând, au grijă de semenii noştri, de părinţii sau bunicii noştri, de noi toţi. Le mulţumim! Continuăm să-i susţinem!

Florin Rojan
Fondator You4Edu