În ciuda vremii posomorâte - care doar de sărbătorile de iarnă nu amintește -, o mulțime de copii însoțiți de părinții lor s-au dus vineri după amiaza în Piața Unirii să-l întâlnească pe însuși Moș Crăciun, care, în mod inedit, a ajuns în centrul Oradiei cu o caleașcă electrică. 

Cu părul și barba albă, dar încă destul de sprinten cât să călătorească prin lumea-ntreagă pentru a dărui cadouri și bucurie, Moșul de la Polul Nord i-a salutat pe cei care-l așteptau și deja formaseră cozi mari până la căsuța lui din Târgul de Crăciun.

(foto: Szilagyi Lorand / BIHOREANUL)

Păzit chiar și de jandarmi, Moș Crăciun a trecut apoi la treabă și a împărțit circa 1.000 de cadouri, pe care le-a pregătit cu ajutorul Primăriei Oradea pentru copilași. Unii dintre aceștia și-au făcut și selfie-uri cu bătrânul de la Polul Nord.

(foto: Szilagyi Lorand / BIHOREANUL)

În acest an, gazdele din Oradea au decis să schimbe felul în care Moș Crăciun este primit în mod oficial. Astfel, el nu a mai sosit cu trenul, nu s-a oprit în Gara Centrală și nici n-a mai parcurs traseul prin oraș până în Pia'a Unirii. În schimb, Moșul cel bun a făcut o mini-tură într-o caleașcă elegantă, alb-aurie, pornind de pe strada Vasile Alecsandri și ajungând până la căsuța pe care gazdele i-au amenajat-o în Piața Unirii, în apropierea bradului. 

(foto: Szilagyi Lorand / BIHOREANUL)

Moș Crăciun a împărțit daruri după o pauză de doi ani cauzată de pandemie. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!