Şeful Direcţiei pentru Sport a Judeţului (DSJ) Bihor, Sorin Buhaş, a anunţat, miercuri, că bugetul instituţiei pentru 2010 a fost aprobat de către Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret. "Cei care conduc Autoritatea nu au rămas insensibili faţă de doleanţele noastre în ceea ce priveşte organizarea de competiţii pentru sportul de masă, dar şi sprijinirea cluburilor şi asociaţiilor în competiţiile pe care doresc să le organizeze. Astfel, bugetul de anul acesta este mai mare cu 50% decât cel pe anul trecut", a declarat Buhaş.

În 2010, pentru organizarea competiţiilor proprii, DSJ are la dispoziţie 150.000 de lei. "Creşterea bugetului înseamnă şi o creştere a numărului de acţiuni sportive. Nu ştiu dacă premiile vor creşte semnificativ, dar sigur vor creşte", a mai spus directorul DSJ.

Deşi calendarul competiţional pentru 2010 încă nu a fost stabilit cu exactitate, Direcţia va organiza şi anul acesta tradiţionalele competiţii de vară, precum Cupa 1 Iunie pentru copii şi adolescenţi, la volei, judo sau înot, Cupa de vară la Cros, Cupa de vară la Streetball, dar şi concursul Volei pe plajă.

În ceea ce priveşte bugetul pentru sprijinirea proiectelor proprii ale cluburilor sportive şi asociaţiilor judeţene, acesta nu a fost încă stabilit. "Urmează să primim o sumă şi pentru proiectele pe care le vor depune cluburile sportive cu personalitate juridică la DSJ. Anul trecut am avut 70.000 de lei, iar anul acesta am solicitat 90.000 de lei", a precizat Buhaş.