De Paște, orădenii care locuiesc în blocurile de pe Bulevardul Nufărul au fost poluați fonic.

Liniștea specifică zilelor nelucrătoare a fost „spartă” de motoarele turate de șoferi sau motocicliști, care odată ce prind culoarea verde la semafor, accelerează puternic, profitând de calitatea bună a carosabilului, recent modernizat.

„Bulevardul Nufărul a devenit pista de distracție pentru infractorii auto și moto din oraș”, se plânge un cititor al BIHOREANULUI, care locuiește într-unul din blocurile de la șosea.

În prima și a doua zi de Paște, bărbatul a filmat, de la geamul apartamentului său, mai mulți motocicliști care au accelerat puternic când au pornit de la semafor, producând o gălăgie specifică.

Unii dintre ei au intrat și în parcarea localului McDonald’s, ocazie cu care și-au turat motoarele și mai aproape de geamurile oamenilor.

„Am sunat la 112 și am avut următoarea experiență: polițistul era deja enervat, pentru că apelul meu nu este o “urgență”. Sutele sau miile de oameni care nu pot să doarmă nici măcar cinci minute din cauza încălcătorilor de lege unde ar fi, ca și categorie?!”, se întreabă reclamantul.

Același polițist i-a spus bărbatului că motocicletele care îl poluează fonic sunt conforme și doar produc un zgomot specific, așa că nici oamenii legii nu i-ar putea opri pe șoferi.

„Mi s-a spus că Poliția Oradea este singura din țară care are sonometru, chiar două. Degeaba, dacă nu le folosesc”, mai spune orădeanul.

Experiența de Paște l-a convins că orădenii sunt la mila tinerilor care își stimulează adrenalina turând motoarele.

„În fiecare weekend, bulevardul Nufărul tună și trăsnește de la zgomotele motocicletelor și mașinilor, distrugându-ne liniștea și sănătatea mentală sutelor sau miilor de oameni care suntem blestemați să locuim în jurul bulevardelor”, concluzionează bărbatul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!