La Tribunalul Bihor a avut loc vinerea trecută tragerea la sorți a președinților și locțiitorilor Biroului Electoral Județean și Birourilor Electorale Locale din cele 101 municipii, orașe și comune din județ, care vor veghea la legalitatea organizării și desfășurării alegerilor europarlamentare și locale din 9 iunie.

Pentru prima oară, după cum a aflat Bihorel, a existat o concurență uriașă: aproape 100 de magistrați, judecători și procurori din întregul județ s-au înscris pe listă, pentru a fi desemnați în conducerea Birourilor Electorale, adică de aproape 7 ori mai mulți decât la alegerile din 2020, când s-au înscris doar 15 magistrați, și de 10 ori peste câți au fost în 2016, când s-au înregistrat numai 10 doritori.

Explicația nu este greu de deslușit, căci președinții și locțiitorii vor încasa pentru fiecare dintre cele 60 de zile de funcționare a Birourilor Electorale o indemnizație de câte 300 lei/zi, plus diurnă 35 lei/zi, plus un procentaj din salariile de magistrați, pe considerentul că sunt detașați în interes de serviciu.

Ceea ce înseamnă, tanda pe manda, de la minimum 20.000 lei până la 40.000 lei. Deloc rău să faci de la 4.000 la 8.000 euro pentru o activitate de câteva ore pe zi...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!