După ce colegii din Consiliul Facultăţii de Medicină i-au invalidat candidatura la decanat, pe motiv că nu şi-a completat CV-ul în format european, urologul Gheorghe Bumbu a contestat hotărârea. Contestaţia a fost înregistrată vineri la Universitate şi a ajuns luni pe biroul rectorului Constantin Bungău.

Concret, profesorul Bumbu contestă faptul că, în şedinţa care a avut loc joia trecută, colegii din Consiliul Facultăţii de Medicină au decis să-i invalideze candidatura fără să-l audieze. Legislaţia în vigoare prevede că fiecare candidat pentru concursul de decan trebuie să obţină avizul consiliului facultăţii pe care vrea să o conducă, după ce este audiat, adică îşi prezintă programul managerial şi i se pot pune întrebări. În schimb, în şedinţa de la FMF, Bumbu a fost invalidat de colegi înainte de a apuca să-şi prezinte programul managerial.

"Am depus contestaţie pentru că s-au întâmplat nişte lucruri greu de acceptat. Înainte de şedinţă, am primit pe mail un program care prevedea că fiecare candidat trebuia să-şi prezinte timp de 10 minute planul managerial, iar Legea Educaţiei Naţionale spune că există o audiere", a declarat Bumbu, luni, pentru BIHOREANUL.

Rectorul este cel care va decide ce se va întâmpla mai departe. "Am cerut Biroului Juridic al Universităţii un punct de vedere cât mai urgent, pentru a lămuri cum trebuie să procedăm", a declarat Bungău pentru BIHOREANUL.

Invalidarea urologului a fost supusă votului chiar de decanul FMF, Florian Bodog, care anterior îşi arătase şi într-o adresă transmisă rectorului nemulţumirea că Bumbu nu şi-a completat CV-ul în format europass, aşa cum prevede ghidul concursurilor organizate pentru decanii orădeni.

Cu 8 voturi pentru validare, 8 împotrivă şi 5 abţineri, mediciniştii au decis să-l elimine din cursă pe Bumbu. În schimb, cu câte 20 de voturi pentru şi o abţinere, consiliul FMF i-a validat pe ceilalţi doi candidaţi: Florian Bodog şi Adrian Maghiar. Ulterior, acelaşi consiliu le-a dat celor doi şi avizul necesar pentru a se prezenta la concursul organizat de rector în perioada 10-14 iunie.