Întrunit joi seară în şedinţă, Consiliul Facultăţii de Medicină şi Farmacie a decis să nu-i permită doctorului urolog Gheorghe Bumbu să participe la concursul pentru decanat.

După cum BIHOREANUL a mai scris, pentru decanatul facultăţii şi-au depus candidatura Bumbu, actualul decan Florian Bodog şi doctorul Adrian Maghiar. Conform Legii Educaţiei, aceştia pot participa la concursul organizat de rector doar dacă primesc avizul consiliului facultăţii pe care vor să o conducă.

La şedinţa care a început joi la ora 18, Bodog le-a propus însă colegilor săi, înainte să dezbată planurile manageriale propuse de candidaţi, să voteze dacă validează sau nu candidaturile depuse. Actualul decan al FMF a invocat faptul că Bumbu şi-a depus CV-ul fără a-l completa în format Europass, aşa cum prevede ghidul pentru organizarea concursului. Drept urmare, le-a cerut colegilor săi să spună, prin vot, dacă ei sunt de acord să-l accepte pe reputatul urolog ca şi candidat, cu un CV pe care Bodog îl consideră neconform.

În urma votului, mediciniştii au decis să invalideze candidatura lui Bumbu. Mai precis, din cei 21 de membri prezenţi, 8 au fost pentru validare, 8 pentru invalidare, iar 5 s-au abţinut. Cum voturile pentru validare n-au întrunit majoritatea, iar Bodog şi Maghiar au primit fiecare câte 20 de voturi pentru validare şi o abţinere, decizia Consiliului a fost de a-i trimite în cursa pentru decanat doar pe cei doi din urmă.

Profesorul Bumbu nu a participat la şedinţă, iar după ce rezultatul votului s-a cunoscut, decanul Florian Bodog a ieşit din sală, să-l caute. Apoi, în faţa consiliului, urologului i s-a adus la cunoştinţă rezultatul. "Vă mulţumesc şi vă doresc mult succes", le-a spus Bumbu colegilor săi. La ieşirea din sala de şedinţă, doctorul a declarat pentru BIHOREANUL că se supune democraţiei şi rezultatului stabilit prin vot. "Asta este opţiunea lor", s-a rezumat Bumbu să spună. 

De altfel, BIHOREANUL a dorit să asiste la această şedinţă, lucru permis de Carta Universităţii şi de regulamentul de funcţionare al Consiliului FMF, depunând şi o cerere scrisă la decanatul facultăţii în acest sens, dar decanul FMF, Florian Bodog, iar apoi consiliul facultăţii, prin vot, s-au opus prezenţei reporterului în sala de şedinţă.

Şedinţa consiliului FMF a continuat după invalidarea candidaturii lui Bumbu cu prezentarea programelor manageriale ale celor doi candidaţi consideraţi valizi.

După ce şi-au prezentat planurile, Bodog şi Maghiar au primit, fiecare, votul de avizare al colegilor. Bodog a strâns 18 voturi pentru, iar Maghiar 19, aşa că amândoi vor participa la concursul organizat de rectorul Bungău. Şedinţa Consiliului FMF s-a încheiat cu un ropot de aplauze şi cu o strângere de mână între cei doi concurenţi. 

Citiţi pe această temă şi articolul Disperare mare: Bodog contestă CV-ul celui mai prestigios contracandidat la funcţia de decan al Facultăţii de Medicină, profesorul Bumbu