Campania "Ouăle Gigant", organizată în luna aprilie a acestui an de către Lotus Center şi Fundaţia Pro Valoare, şi-a atins scopul.

În urma licitaţiei la care mai mulţi oameni de afaceri au cumpărat ouăle gigant create de alte firme ori asociaţii, s-au strâns 114.000 de lei, cei mai generoşi dintre participanţi fiind Mircea Nistreanu (Repcon), Ioan Demian (Herald Com Impex), dar şi Alexandru Mudura (Lotus Center).

Lotus Center a fost cel care a rotunjit suma până la 128.874 de lei, necesară pentru achiziţionarea ecografului pentru Blocul de naşteri al Secţiei de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean.

Aparatul a fost prezentat, joi, presei de managerul Spitalului Judeţean, Gheorghe Carp, de medicul coordonator al Blocului de naşteri, Lorenzina Cosma, şi de Beatrice Szuhai, responsabila de marketing a Lotus Center.

Aparatul, marca Aloka Hitachi, este deja funcţional. "O gravidă în travaliu care necesita o ecografie de urgenţă era urcată în lift şi dusă până la etajul I, la o altă secţie de gravide. Acum avem un diagnostic rapid şi corect, căci ecograful este foarte bun şi nu mai avem nevoie de acea plimbare neplăcută pentru gravidă", a spus dr. Lorenzina Cosma.

Aceasta a precizat că aparatul este unul dintre cele mai performante instalate în ultimul an în ţară. "Ecograful îţi dă automat vârsta de sarcină şi are ecografie Doppler, care te ajută foarte mult vizavi de starea fătului şi de eventualele suferinţe fetale intrauterine", a spus doctoriţa. Ea a adăugat că majoritatea femeilor care urmează să nască, indiferent dacă o fac pe cale naturală ori prin cezariană, au nevoie de o ecografie.

Managerul Gheorghe Carp a mulţumit Lotus Center, care a fost mereu alături de sistemul de sănătate orădean. De altfel, Beatrice Szuhai a anunţat că şi campania de anul viitor se va concretiza tot într-o donaţie pentru Spitalul Judeţean. În urmă cu patru ani, Lotus a achiziţionat un aparat de respiraţie artificială pentru nou născuţi pe care l-a dat tot Maternităţii.

Citeşte mai multe despre Campania Ouăle Gigant în articolul: Beatrice le-a dat pupici celor mai generoşi participanţi la licitaţia Ouălor Gigant