Judecătorii Curţii de Apel Oradea au decis, luni, să menţină pentru alte 60 de zile măsura controlului judiciar pentru rectorul Universităţii, Constantin Bungău, fosta decană de la Ştiinţe Socio-Umane Floare Chipea şi psihologa Camelia Dindelegan.

Pe durata controlului judiciar, cei trei nu au voie să vorbească între ei, dar nici cu cei mai mulţi dintre martorii din dosar. În cazul unora, însă, judecătorii au ridicat această interdicţie. De pildă, Camelia Dindelegan poate vorbi cu mama ei, Maria Tărău, Floare Chipea cu fiica ei, Lavinia Onica Chipea, iar Constantin Bungău cu prorectorul Marcel Roşca.

După cum se ştie, alături de preotul ortodox Marin Dindelegan, cei trei sunt trimişi în judecată de procurorii DNA pentru infracţiuni de corupţie. Mai precis, rectorul Constantin Bungău este acuzat de luare de mită în formă continuată, Floare Chipea de trafic de influenţă şi luare de mită, ambele în formă continuată, Camelia Dindelegan de cumpărare de influenţă în formă continuată şi dare de mită (două infracţiuni) în formă continuată, iar soţul ei e inculpat pentru complicitate la cumpărare de influenţă în formă continuată şi complicitate la dare de mită (două infracţiuni) în formă continuată.

Procurorii DNA susţin că toate aceste infracţiuni au fost comise cu scopul ca psihologul Camelia Dindelegan să promoveze ca profesor universitar. Soţii Dindelegan i-ar fi influenţat pe Bungău şi pe Chipea să-i scoată femeii un post la concurs, iar pentru asta rectorul ar fi primit o pereche de butoni de aur, o icoană argintată, un parfum de marcă şi o cravată Pada Murre, iar fosta decană Chipea s-ar fi ales cu bijuterii de aur, o pereche de ghete şi contravaloarea unor lucrări de renovare în propria-i locuinţă.

Dosarul este încă în analiza judecătorilor de cameră preliminară a Tribunalului Bihor.

Citiți pe această temă articolul Famiglia Universităţii: Rechizitoriul DNA în cazul rectorului Constantin Bungău descrie felul deplorabil în care "sorboneii" vânează funcţii universitare