Deşi nu mai este în arest la domiciliu, ci sub control judiciar, rectorul Constantin Bungău a ales să nu revină la Universitatea din Oradea pe perioada vacanţei care deja a început.

"Se va întoarce la Universitate, dar până în 2 septembrie rămâne în concediu. În prezent, toţi universitarii sunt în concediu, cu excepţia celor care sunt în comisia de admitere. Dumnealui nu face parte din nicio comisie de admitere", a declarat, marţi, pentru BIHOREANUL, prorectorul Ligia Burtă. Conform calendarului anului universitar 2015-2016, în 4 iulie toate facultăţile orădene au intrat în vacanţă.

În perioada în care Bungău se află în concediu, conducerea executivă a Universităţii o vor asigura prorectorii. "Este aceeaşi situaţie ca de fiecare dată când rectorul se află în concediu. Fiecare prorector îşi cunoaşte responsabilităţile şi ne ocupăm de ele", a declarat Burtă.

Curtea de Apel Oradea a decis, luni seară, ca Bungău să fie liber să se întoarcă în Universitate, după ce mai bine de o lună a fost în arest la domiciliu, acuzat de procurorii DNA de fapte de corupţie. Această măsură a fost înlocuită de instanţă cu cea a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, timp în care Bungău nu are voie să comunice direct sau indirect cu ceilalţi inculpaţi, adică Floare Chipea, Camelia Dindelegan şi Marin Dindelegan, dar nici cu martorii din dosar, printre care se numără şi prorectorul Marcel Roşca.

Aceeaşi măsură a controlului judiciar a fost decisă de Curtea de Apel Oradea şi pentru Floare Chipea şi Camelia Dindelegan. În schimb, preotul Marin Dindelegan nu are nicio restricţie impusă de judecător.

Procurorii DNA îi acuză pe Bungău şi pe Chipea de trafic de influenţă şi că ar fi luat mită de la cei doi soţi, pentru a o ajuta pe psihologul Camelia Dindelegan să promoveze la concursul de profesor universitar. În puţinele sale declaraţii publice din ultima vreme, Bungău a precizat că se consideră nevinovat, deşi DNA îi impută că ar fi luat şpagă butoni de aur, o cravată, un parfum şi o icoană.