După ce a fost trimis în arest la domiciliu de Tribunalul Bihor, Constantin Bungău va fi suspendat din funcţia de rector al Universităţii din Oradea, după cum prevede Codul Muncii.

Suspendarea va fi pusă formal în aplicare după ce decizia instanţei va fi comunicată oficial Universităţii din Oradea, adică cel mai probabil luni. De asemenea, şi contractele de muncă ale profesoarelor Chipea şi Dindelegan vor fi suspendate.

Vineri, când încă era liber, Bungău a şi pregătit documentele necesare în eventualitatea în care îşi pierde libertatea, cum până la urmă s-a întâmplat.

"Azi (n.r.) am fost la Universitate şi am delegat atribuţiile de serviciu. De luni, prorectorul Roşca Marcel va asigura interimatul", a declarat Constantin Bungău la ieşirea din sala de judecată, după ce a aflat decizia privind trimiterea sa în arest la domiciliu.

"Mi-au fost delegate atribuţiile rectorului, la fel cum se întâmplă atunci când acesta este plecat din localitate", a confirmat Marcel Roşca pentru BIHOREANUL.

Prorector responsabil de managementul academic, Roşca face parte din echipa lui Bungău din anul 2012, de la primul mandat de rector al acestuia.

Citeşte pe această temă şi articolul: Tribunalul Bihor: Rectorul Bungău, soţii Dindelegan şi fosta decană Floare Chipea merg în arest la domiciliu (FOTO)