Cei peste 100 de elevi care au terminat clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Oltea Doamna din Oradea au sărbătorit reușita joi, în curtea școlii, alături de profesori, părinți, frați, surori și bunici.

După o ultimă lecție ținută de diriginți în fiecare dintre cele patru clase, cei 112 elevi au coborât în curtea școlii, cântând „Gaudeamus igitur” și trecând printr-un „tunel” de trandafiri albi făcut de colegii lor mai mici.

La careu, după scurte discursuri ținute de directoarele Florina Musca și Liliana Bocoi și de reprezentanta părinților Adina Cioflan, a început premierea elevilor. Primele scoase în față au fost cele 8 absolvente care au terminat gimnaziul cu media generală 10, un aspect interesant fiind că toate zecistele au învățat în două din cele patru clase.

În numele absolvenților, a avut un scurt discurs apreciat de public eleva Alexandra Lupaș, care i-a emoționat pe toți părinții și bunicii mulțumind pentru sprijinul pe care aceștia l-au acordat elevilor, asigurându-le tot ce au avut nevoie ca să învețe nestingheriți.

Apoi, fiecare dirigintă și-a premiat elevii din clasa ei, ieșind la iveală că și alți absolvenți de la Oltea Doamna au avut 10 pe linie în acest an școlar. „Promoția 2024 își ia zborul purtând mai departe spiritul Oltea. Succes, dragi absolvenți!”, le-a spus directoarea Florina Musca.

Ceremonia a cuprins și un moment aparte, cu muzica la maximum în difuzoare. Fiecare clasă a avut un dans propriu, pregătit alături de coregrafi în ultimele săptămâni, iar joi, cu multe emoții, elevii și-au etalat mișcările în fața tuturor celor adunați în curtea școlii.

Colaje de melodii contemporane și pe placul adolescenților, inclusiv „virale” pe Tik Tok, au răsunat în curtea școlii, în timp ce părinții au imortalizat cu telefoanele mobile fiecare mișcare făcută de copiii lor.

„Buni la carte, buni la dans”, a concluzionat directoarea adjunctă Liliana Bocoi, înainte ca elevii să execute ultimul moment artistic, un dans comun al tuturor celor 4 clase.

Absolvirea gimnaziului în pași de dans este o tradiție destul de nouă a elevilor de la Școala Oltea Doamna, demarată la inițiativa elevilor după ce, în 2019, la centenarul unității de învățământ, toți elevii școlii au participat la un flashmob dansant. De-atunci, la fiecare ceremonie de final de-a VIII-a, elevii se destind cu un dans al lor, creat după propriile preferințe muzicale.

Festivitatea de absolvire s-a încheiat cu eliberarea unor baloane colorate în atmosferă, moment care pe mulți dintre elevi i-a făcut să plângă, vizibil emoționați. Nu-i deloc de mirare: cu toții au în față primul examen serios din viața lor, apoi viața de liceu, cu multe necunoscute dar, garantat, cu multe momente frumoase...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!