Pompierii militari orădeni au intervenit joi pentru salvarea unei femei în vârstă de 77 de ani, care căzuse în propria locuință.

După ce au intrat pe geam în apartamentul aflat la etajul 1 într-un bloc de pe strada Dunării, salvatorii au găsit-o pe femeie conștientă, dar căzută lângă pat. Bunicuța nu se putea mișca, din cauza unor probleme de sănătate.

„Pompierii militari paramedici i-au acordat primul ajutor calificat septuagenarei, aceasta rămânând ulterior la domiciliu, în urma refuzului de a fi transportată la spital”, a transmis lt.col. Camelia Roșca, purtător de cuvânt al ISU Crișana.

Pompierii le reamintesc bihorenilor că, pentru a se asigura că vârstnicii sunt în siguranță, este recomandată montarea unor telefoane lângă paturile lor, fixarea covoarelor pe podea cu un suport cauciucat și acoperirea căzilor de baie cu covoare antiaderente.

De asemenea, se recomandă ca în casele vârstnicilor să fie montate benzi led cu senzori de mișcare pe traseul dinspre dormitor spre baie, instalarea de detectoare de fum cu alarmă fonică și luminoasă sau instalarea unui sistem GPS prin care pot fi urmăriți, dacă sunt dezorientați.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!