La fel ca în toate municipiile din ţară, joi are loc la Oradea o Bursă a locurilor de muncă pentru absolvenţi, care însă, deşi poartă această titulatură, este dedicată oricărui şomer.

"Este un eveniment dedicat pieţei forţei de muncă", a declarat directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, Békési Csaba, la deschiderea bursei, subliniind astfel că, deşi la nivel naţional se organizează acest tip de evenimente dedicate absolvenţilor în căutarea unui loc de muncă, accesul aici este permis, ba chiar încurajat pentru orice bihorean care nu are un job sau vrea să şi-l schimbe.

Bursa orădeană adună 80 de angajatori cu un total de peste 1.300 de job-uri vacante din diferite domenii. De pildă, Class Furn România, o fabrică de mobilă, caută 50 de tapiţeri, cusători, tâmplari ori muncitori necalificaţi, Plexus (producător de componente electronice) are nevoie de 100 de angajaţi, printre care ingineri, tehnicieni, manipulanţi marfă ori montatori subansamble, iar Simbac (fabricant de betoane) caută 25 de lăcătuşi, sudori, dulgheri, instalatori şi şoferi.

La deschiderea bursei au fost prezenţi zeci de orădeni în căutarea unui loc de muncă, de toate vârstele. În timp ce majoritatea tinerilor se opreau la standurile unor multinaţionale, precum RCS&RDS, Emerson ori recent inaugurata la Oradea Eberspaecher, cei trecuţi de 40 de ani au fost atraşi mai degrabă de companiile mai mici. Cu toţii au primit recomandări de la consilierii AJOFM Bihor, care îi îndrumau pe şomeri fie spre companiile care au în ofertă joburi care li se potrivesc, fie îi ajutau să-şi completeze un CV.

Prezent la deschidere, alături de vicepreşedintele CJ Bihor Ioan Mang, prefectul Claudiu Pop a precizat că târgul de la Oradea este al doilea din ţară, ca mărime, după Bucureşti, din perspectiva locurilor de muncă oferite. "Sunt absolut convins că veţi găsi astăzi aici forţa de muncă de care aveţi nevoie, Oradea are un capital de forţă de muncă suficient de bine pregătit, trebuie ca dumneavoastră să oferiţi salariile motivante pentru aceşti minunaţi tineri şi nu numai", le-a transmis prefectul angajatorilor prezenţi la bursă.

UPDATE:

Potrivit directorului AJOFM Bihor, Békési Csaba, aproximativ 1.050 de vizitatori au trecut pe la târgul organizat joi. Cei 80 de angajatori au ţinut, în total, 2.200 de interviuri şi au selectat pentru angajare sau pentru un nou interviu 491 de persoane.