Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor a deschis, joi, cea mai mare bursă a locurilor de muncă organizată până acum de instituţie.

La standurile din Oradea Trade Center s-au prezentat 91 de companii, care au o ofertă totală de peste 2.300 de locuri de muncă. "Ar putea fi şi 120 de companii, dacă spaţiul tehnic şi posibilităţile noastre bugetare ar fi fost mai mare", a declarat directorul AJOFM Bihor, Békési Csaba. Din totalul joburilor disponibile, circa 700 sunt oferite de firme de recrutare de personal.

Bursa a fost deschisă la ora 9, de Békési, prefectul Claudiu Pop şi de Iulia Cîrcei, secretarul general al ANOFM. Imediat după, zeci de orădeni au mişunat printre standurile companiilor, întrebând despre joburile vacante şi lăsându-şi CV-urile. La bursă au fost invitaţi toţi şomerii indemnizaţi din baza de date a AJOFM, adică peste 2.000. Din aceştia, mai puţini de 600 locuiesc în Oradea şi în zona limitrofă municipiului.

"Oferta locurilor de muncă este foarte variată, de la turism, producţie, prestări servicii, avem chiar companii care în aprilie au intrat în Bihor şi azi sunt prezente aici sau companii care vor începe activitatea şi acum doar tatonează piaţa", a precizat şeful AJOFM Bihor. De asemenea, la bursă a venit o firmă din Arad, care face de luni bune angajări în rândul bihorenilor.

Bursa a rămas deschisă până la ora 16.

UPDATE:

Potrivit directorului Békési Csaba, la bursa organizată de AJOFM Bihor joi au participat aproximativ 1.300 de persoane. Din acestea, 975 au fost intervievate de angajatori, iar 347 au fost selectate pentru angajare.