Fundaţia Comunitară Oradea a lansat cea de-a şaptea ediţie a programului "Bursa Talentelor".

Dacă ai identificat o nevoie în comunitatea ta şi ştii care ar fi soluţia pentru a acoperi acea nevoie, Bursa Talentelor vine în sprijinul tău. Susţinem orice persoană sau grup de iniţiativă cu idei de proiecte care aduc un plus de valoare în comunitate. Credem că investind încredere în oameni aducem o schimbare în comunităţi care încep să înţeleagă cum anume îşi pot rezolva singure problemele. Încurajăm şi susţinem activ, cu resurse umane şi financiare, pasiunile fiecărui doritor, de la scrierea de proiecte până la implementarea şi evaluarea lor, asigurând inclusiv gestiunea succesului sau a eşecului proiectului.

Prin Bursa Talentelor, Fundaţia Comunitară Oradea urmăreşte creşterea competenţelor şi abilităţilor celor care vor să dezvolte proiecte cu impact într-un domeniu de interes personal sau colectiv din orice arie de preocupări (ştiinţe umane sau exacte, arte, sport etc.).

Fundaţia Comunitară Oradea urmăreşte acordarea a minim 5 burse în valoare de cel puţin 4.500 lei fiecare.

De la prima ediţie (2013) până în prezent, am oferit 43 de burse în valoare totală de 448.005 lei. Fondurile au provenit din finanţări oferite de peste 220 de companii şi donatori individuali, numărul beneficiarilor depăşind 12.000 de persoane.

Bursierii, selectaţi de un juriu independent, vor participa la un eveniment organizat de Fundaţia Comunitară Oradea, Gala Comunităţii Bihorene, în cadrul căruia îşi vor prezenta proiectul şi se vor ȋntâlni cu potenţialii finanţatori. Fundaţia Comunitară Oradea asigură inclusiv pregătirea bursierilor în vederea susţinerii unui discurs în public, gestiunii emoţiilor, dicţiei şi prezentării generale.

Gala Comunităţii Bihorene este un eveniment în cadrul căruia Fundaţia Comunitară Oradea reuneşte în acelaşi loc cererea de burse şi ofertele finanţatorilor – companii sau persoane fizice care doresc să susţină financiar proiecte cu impact în comunitate. Bursierii vor organiza standuri de prezentare ale propriilor proiecte şi vor avea ocazia să interacţioneze direct cu finanţatorii, într-un cadru decontractat.  

Toţi cei interesaţi de programul Bursa Talentelor îşi pot înscrie proiectele până la data de 3 noiembrie 2019, prin completarea formularului de înscriere disponibil pe site-ul Fundaţiei Comunitare Oradea: fundatiacomunitaraoradea.ro

Tot până la această dată vom organiza în fiecare miercuri în intervalul orar 15-17, la sediul Fundaţiei Comunitare Oradea (strada Republicii nr 30, în incinta Magazinului Crişul, etaj 2) cafeneaua Bursei Taltentelor, sesiuni de instruire şi consultanţă în scrierea de proiecte pentru accesarea unei finanţări. 

Claudia Abrudan
Director Executiv Fundaţia Comunitară Oradea

(Advertorial)