Pentru al doilea an consecutiv, zece studenţi ai Universităţii din Oradea primesc o bursă lunară de performanţă pentru rezultate deosebite la manifestări ştiinţifice, cultural artistice şi sportive.

Aceste burse se acordă din veniturile proprii ale Universităţii, pe bază de concurs, pentru zece studenţi care au avut media poderată 10 pe două semestre consecutive şi care au obţinut locuri fruntaşe la concursuri, au participat la sesiuni ştiinţifice, în echipe de cercetare, la campionate (pentru membrii Clubului Sportiv) ori au susţinut concerte sub egida unor instituţii recunoscute (pentru studenţii de la Arte).

Bursa de performanţă este în cuantum de 300 de lei pe lună şi se dă începând cu anul al II-lea de studiu, pentru 12 luni consecutive.

Unul din beneficiarii burselor este fiul senatorului PSD Ioan Mang, Alexandru Mang, student în anul II la masteratul MTI al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei.

Pe lângă el, mai primesc această bursă două studente de la specializarea Chimie a Facultăţii de Ştiinţe, alte două de la Interpretare Instrumentală - Vioară (Facultatea de Arte), şi câte un student de la Ecologia şi Protecţia Mediului (Facultatea de Ştiinţe), de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, Facultatea de Psihologie şi de la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport.