În luna septembrie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor va ţine cinci burse pentru şomerii bihoreni. Patru dintre aceste evenimente vor avea loc în afara Oradiei, Agenţia organizându-le cu economii făcute în cadrul unui proiect european, „Centru de Excelenţă în Ospitalitate”, prin care şomeri din toată ţara sunt calificaţi în diverse meserii din sectorul horeca.

Prima bursă va avea loc pe 10 septembrie, la Primăria Beiuş, cea de-a doua o zi mai târziu la Marghita, a treia pe 17 septembrie la Aleşd şi a patra pe 18 septembrie la Salonta. În fine, ultima bursă din luna septembrie va avea loc pe data de 25, la Oradea.

Potrivit directorului AJOFM Bihor, Békési Csaba, este nevoie de burse în afara municipiului reşedinţă de judeţ, pentru că şi aici se regăsesc mulţi şomeri. „Aceste persoane nu sunt consumatoare de informaţii, nu cumpără ziare şi nu află de bursele din Oradea. Şi dacă află, poate că nu consideră că merită să vină”, a precizat Békési. Drept urmare, AJOFM duce angajatorii spre şomerii din judeţ, îndeosebi cu oferte de muncă aproape de domiciliile lor ori cu transportul asigurat.

Potrivit şefului AJOFM Bihor, la Beiuş sunt înregistraţi 1.847 de şomeri, din care 474 indemnizaţi, la Aleşd 1.766 (410 indemnizaţi), la Marghita 2.300 (577 indemnizaţi) şi la Salonta 1.258 (173 indemnizaţi). „Este impedios necesar să ne deplasăm către aceştia”, a concluzionat Békési.