Un grup înființat luni pe Facebook de o orădeancă a atras în câteva ore zeci de firme din toată țara dornice să se sprijine reciproc. Grupul a fost creat pentru ca micii producători și comercianți să se ajute între ei pentru a putea supraviețui crizei economice generate de virusul COVID-19.

Grupul "Stronger Together - Saving our businesses" (Mai puternici împreună - Salvarea afacerilor noastre) a fost creat de orădeanca Alina Georgiu.

În câteva ore, grupul a adunat membrii care prestează serivicii precum ore de matematică pentru gimnaziu online, ore de fitness şi yoga online, traduceri de acte din și în limbi străine, catering, webdesign pentru site-uri, firme care oferă piese de maşini, cofetării, producători de pavaje ori servicii de make-up. A fost postat inclusiv un anunț în care un orădean căuta un contabil pentru firma sa, arată Ziare.com.

"Grupurile de Facebook sunt un mediu mai bun pentru cooperare şi pentru comunicare ţintită în momente de criză. Ce poţi găsi aici? În primul rând, poţi anunţa despre bunurile şi serviciile pe care le oferi şi poţi vedea ce oferă alte companii. E atât interes propriu cât şi solidaritate. În al doilea rând, se pot face alianţe şi asocieri între companii. Poate nu aveai nevoie de ele înainte, când economia creştea accelerat, acum e mai bine să pui resursele în comun. În al treilea rând, poti găsi aici idei care să te ajute să supraviețuiești acestei perioade", a explicat Alina Georgiu.

Fiecare persoană care postează trebuie să respecte un anume tipar, adică pe lângă mesajul de prezentare a firmei sau a serviciului oferit trebuie să adăuge şi hashtaguri cu termeni precum #caut sau #ofer, #comert sau #servicii, #domeniul de activitate, #live sau #online si #oras în care se desfăşoară activitatea.

Marţi, grupul avea deja peste 1.000 de membri din Oradea, Bucureşti, Târgovişte, Braşov, Arad, Bistriţa-Năsăud şi Cluj Napoca.

Alina Georgiu a mai spus şi că, prin intermediul grupului creat, a primit comenzi pentru firma ei de IT, la câteva ore după lansare. "Tot ce se întâmplă în grup e absolut gratuit, e doar o altă cale de a ajunge la oameni, dar şi de a combina interesul direct cu solidaritatea. Ne ajutăm unii pe alţii", a adăugat orădeanca.