Actorul Florin Busuioc, cunoscut publicului şi pentru faptul că prezintă Vremea de la ProTV, a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgenţă din Craiova, după ce a făcut un infarct miocardic, la finalul unui spectacol pe care l-a jucat în acest oraş.

Potrivit site-ului adevarul.ro, actorul în vârstă de 56 de ani a jucat într-o piesă de teatru pe scena Filarmonicii din Craiova, când, la finalul spectacolului i s-a făcut rău.

Florin Busuioc tocmai ieşise de pe scenă când a spus că îi este rău şi nu poate să mai respire. A vrut să meargă afară, să ia o gură de aer, dar nu a reuşit. S-a aşezat pe un scaun şi s-a prăbuşit. Imediat colegii au sunat la 112, arată sursa citată. Medicii au reuşit să-l resusciteze pe actor şi l-au transportat la Spitalul de Urgenţă din Craiova.

"Da (a suferit un infarct-n,.r.), a intervenit SMURD-ul. A fost resuscitat, iar acum este îngrijit la spital. Momentan e la Spitalul Judeţean de urgenţă din Craiova", a declarat, pentru agenţia de ştiri Mediafax, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, în vârstă de 56 de ani, Busu’ nu a putut fi transportat cu elicopterul la Bucureşti şi va fi operat la clinica de cardiologie din Craiova, arată sursa citată. El se află interenat la Terapie Intensivă şi ventilat mecanic.

"Confirm faptul că Florin Busuioc a suferit un infarct. Nu ştiu exact în ce stare mai e, dar ştiu că a fost resuscitat şi că starea lui nu e una bună. Voi reveni cu detalii ulterior", a spus şi purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, Cristina Geormaneanu.

O echipă de medici craioveni se pregătesc să intre în sala de operaţie pentru a-i monta un stent la inimă.