În faţa a aproximativ 10.000 de spectatori, pugilistul Lucian Bute l-a făcut KO pe adversarul său francezul Jean Paul Mendy, într-un meci în care Bute şi-a apărat pentru a opta oară centura mondială IBF. Bute a boxat pentru prima oară acasă, sâmbătă seara la Romexpo.

Lucian Bute l-a trimis la podea pe Mendy cu câteva secunde înainte de finalul reprizei a patra, cu un croşeu de stânga în bărbie. Imediat după ce l-a trimis la podea pe Mendy, Lucian Bute a izbucnit în lacrimi, în ring urcând alături de el şi tatăl său, Ştefan.

La începutul meciului, Bute şi Mendy au fost prezentaţi de cel mai cunoscut ringannouncer din lume, Michael Buffer. Românul a intrat în ring pe melodia cântată de formaţia U2, "Where the streets have no name". În concertul U2, care a avut loc vineri seara în Canada, toţi spectatorii au strigat numele lui Bute când Bono a cântat această melodie.

"Vă mulţumesc, aţi fost extraordinari, am 15 ani de carieră dar nu a fost ca în această seară. Sunt mândru că sunt român şi că v-am putut face fericiţi. Vă mulţumesc din tot sufletul, vă iubesc şi vă stimez", a spus Bute după victoria cu Mendy.

El a mulţumit şi fanilor din Quebec, în limba franceză, încheind cu: "Trăiască Quebec, Trăiască România".

Lucian Bute, în vârstă de 31 de ani, are acum 29 de victorii la profesionişti, din care 24 prin KO şi nicio înfrângere. Lucian Bute a câştigat centura mondială IBF în 20 octombrie 2007, la Montreal, după ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio.