Una dintre cele mai prizate formaţii de pop-rock din Europa, BZN, va poposi la Oradea pe 2 martie, pentru un concert programat la Sala Sporturilor Antonio Alexe.

Un test

Îndrăgostiţi de România, unde au ajuns deja la doi ani după reunirea lor (în 2011), pentru a cânta la Bucureşti, Iaşi şi Cluj, cei doi olandezi - Anny Schilder şi Jann Keizer - care au adunat peste 88 de discuri de aur şi de platină, fiind în topuri, neîntrerupt, cu 40 de single-uri de 26 de ani, vor cânta pentru prima oară la Oradea la propunerea organizatorilor de la International Best Project şi Vreau Bilet.ro.

"Nu este un eveniment care să se întâmple des la Oradea. Va fi o provocare pentru publicul orădean", a spus într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri Mihai Dacin, unul dintre colaboratorii locali ai promoterilor, arătând că acest concert poate indica dacă Oradea merită sau nu să fie un centru, între Cluj şi Timişoara, şi din acest punct de vedere, al show-bizz-ului.

"Am ales Oradea pentru că aici avem o experienţă pozitivă a turneelor maestrului Tudor Gheorghe", a explicat Nicoleta Ion, PR manager al Vreau Bilet.ro, precizând că această companie, de altfel de mult consacrată la nivel naţional (de peste 12 ani), a administrat turneele unor Michael Bolton, Al Bano, Julio Iglesias, Kenny G şi multor altora.

O trupă iubită

Fondată în 1966 sub denumirea Band Zonder Naam (Trupa fără nume), BZN şi-a câştigat locul în muzica pop-rock, la nivel internaţional, din anul 1976, când a lansat primul single - Mon Amour. De atunci, artiştii au mai compus zeci de hituri, precum "Blue Eyes, Blue Eyes", "Dance, Dance", "El Condor Pasa", "Delilah", "Che Sera" şi "Mexican Night".

"Anny şi Jann sunt foarte iubiţi de olandezi şi nu numai, făcând săli pline şi în România peste tot pe unde au cântat. Nu cred că există persoană, indiferent de vârstă, care să nu fi auzit măcar un singur hit al BZN", a spus şi Liliana Levinţa, reprezentant al International Best Project.

"Cei doi sunt foarte prietenoşi, foarte curioşi, şi iubesc atât de mult România încât la concertele lor de aici au stat între spectatori, au vorbit cu ei, s-au fotografiat. E fascinant cât de modeşti au rămas, chiar dacă au succes peste tot în lume", a mai spus aceasta.

Orădenii au nevoie şi de relaxare

Concertul BZN programat la Oradea pe 2 martie va fi primul dintr-un nou turneu în România, iar organizatorii au emoţii, neştiind încă dacă succesul din alte oraşe se va repeta şi aici. "Noi credem că oraşul este frumos şi mare, iar orădenii au nevoie şi de relaxare. Mai credem că pentru orădeni este mult mai uşor să ajungă la un concert la Sala Sporturilor decât să meargă până la Cluj sau la Timişoara pentru asta", a mai spus reprezentanta International Best Project.

Organizatorii au dezvăluit că Anny şi Jann vor ajunge în România pe 1 martie, cu un avion care îi va lăsa la Cluj, urmând ca în aceeaşi dimineaţă să ajungă la Oradea. Tot pe 1 martie, cu o zi înaintea concertului, cei doi se vor întâlni cu fanii la Lotus Center, unde va avea loc şi o sesiune de autografe. Concertul va avea loc duminică, 2 martie, la Sala Sporturilor Antonio Alexe, iar de la Oradea cei doi artişti se vor îndrepta, a doua zi, spre Timişoara.

Pentru concertul de la Oradea, biletele se găsesc la casieriiile Teatrului Regina Maria şi Casei de Cultură a Sindicatelor, dar pot fi cumpărate, evident, şi de pe site-ul vreaubilet.ro, la preţuri începând de la 80 la 170 lei (pentru zona VIP), în funcţie de locul în sală.