Ada-Maria Ileana, românca ce ne reprezintă țara la Miss International, una din competițiile globale de frumusețe, va defila la Tokyo îmbrăcată cu un port popular din Bihor.

Mai precis, reprezentanta României va purta la finala competiției, programată pe 13 decembrie, un cojoc realizat de artista Ana Popa din Beiuș și o bartă de mireasă confecționată tot de un artizan din Bihor, Carmen Hotean.

„La proba costum național, Ada a ales să meargă pe mâna noastră (pentru a 3-a oară într-un concurs internațional) și să reprezinte România printr-un costum din zona Beiuș / regiunea Bihor. Reprezentarea portului popular din regiunea Bihor este un omagiu adus artizanilor prin îmbinarea elementelor vechi de costum cu unele noi, în recentele acțiuni întreprinse de casele de modă, cel mai bun exemplu fiind Casa Dior și mișcarea #givecredit. Cojocul executat de Ana Popa este o piesă reprezentativă pentru portul femeiesc din regiune, la fel și barta de mireasă confecționată de Carmen Hotean pentru finala din 13 Decembrie de la Tokyo. Ne bucurăm că putem reprezenta țara într-un concurs de asemenea anvergură și o felicităm pe Ada pentru că a ales autenticul, ca de fiecare dată”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a proiectului cultural Etnotique, prin care se promovează costumul popular românesc, dar nu numai.

De asemenea, a fost făcută publică o fotografie ce o arată pe reprezentanta României îmbrăcată cu cojocul de Beiuș și având pe cap barta de mireasă specifică zonei, alături de Alexandra Negrilă, inițiatoare a proiectului Etnotique.

Miss International este unul dintre cele 3 mari și prestigioase concursuri de frumusețe din lume (alături de Miss World și Miss Universe). La această a 60-a ediție, reprezentanta României, Ada-Maria Ileana, este cotată foarte bine de experții în concursuri de frumusețe.

Ada are 25 de ani, este din București și lucrează ca profesor de limba engleză.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!