Prodecanul Florian Bodog tratează Facultatea de Medicină şi Farmacie ca propria-i feudă, uitând complet că este o instituţie publică de învăţământ.

Joi dimineaţă, înainte de examenul de admitere programat să debuteze la ora 9, Bodog l-a dat pe reporterul BIHOREANULUI afară din facultate, nepermiţându-i să realizeze nicio fotografie în săli şi fără să poată justifica această decizie cu un regulament clar.

În fiecare an, jurnaliştii acreditaţi pe lângă Universitatea din Oradea, cum este şi reporterul BIHOREANULUI, merg la FMF înainte de examen, pentru a prezenta cititorilor materiale de presă axate pe numărul mare de candidaţi care concurează pentru un loc în această facultate, de altfel una dintre puţinele care organizează un examen de admitere şi nu doar un concurs de dosare.

De această dată, însă, Bodog, în calitate de preşedinte al Comisiei de Admitere a FMF, a refuzat accesul BIHOREANULUI în facultate. Direcţionat de portarul facultăţii, reporterul a urcat la decanat, pentru a cere permisiunea de a face fotografii, iar de acolo a fost preluat de Bodog. "Vă rog să ieşiţi, nu aveţi ce căuta aici", a spus el.

Deşi i s-a explicat că singurul rol al jurnalistului este să realizeze câteva fotografii în sălile de examen, înainte ca probele să înceapă, şi să obţină date despre numărul înscrişilor şi al locurilor disponibile, Bodog a refuzat explicit. "Trebuia să faceţi o solicitare ieri".

Întrebat care este regulamentul care prevede acest lucru, dat fiind că în anii precedenţi nu s-a aplicat, ori de ce un astfel de anunţ nu se regăseşte pe site-ul FMF, prodecanul nu a putut să răspundă. În schimb, a cerut unei secretare a facultăţii să escorteze jurnalistul până la ieşirea din facultate şi să se asigure că nu face nicio fotografie.

În acelaşi timp, Bodog a permis accesul în facultate al jurnaliştilor de la Digi 24 Oradea, dovadă că l-a incomodat doar prezenţa BIHOREANULUI, ziar care a dezvăluit că a acces la titlul de profesor universitar şi de conducător de doctorate fraudulos, fără a îndeplini criteriile minime prevăzute de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare. Întrebat de BIHOREANUL de ce alţi jurnalişti au acces în facultate, Bodog a spus că aceştia ar fi făcut o solicitare miercuri în acest sens, informaţie negată însă de reprezentanţii Digi 24 Oradea.

BIHOREANUL a solicitat şi prorectorului Marcel Roşca să prezinte un punct de vedere faţă de cele petrecute şi să precizeze dacă astfel de practici abuzive sunt sau nu încurajate de conducerea Universităţii. "Eu personal îmi cer scuze pentru ce s-a întâmplat. Mă documentez şi vă voi oferi şi un răspuns concret pentru această situaţie", a spus Roşca.