Reprezentanţii USR Bihor se declară "stupefiaţi" de declaraţiile preşedintelui PSD Bihor, Ioan Mang, care a spus, joi, că deţine informaţii că reprezentanţii USR PLUS pregătesc acte de violenţă pentru ziua alegerilor europarlamentare.

Aceştia spun că Ioan Mang este "mincinos", la fel şi candidatul PSD-ist Emilian Pavel, care a "susţinut" afirmaţiile şefului său de partid. Pentru a arăta asta, USR-iştii au transmis presei şi o imagine cu cei doi având nasuri lungi, de Pinocchio.

"Suntem stupefiaţi de declaraţiile recente ale preşedintelui PSD Bihor, Ioan Mang, preluate de toată presă orădeană. Acesta a susţinut ieri o conferinţă de presă în care a afirmat că deţine informaţii conform cărora Alianţa 2020 USR PLUS pregăteşte acte de violenţă pentru ziua alegerilor europarlamentare. În bunul sau obicei, domnul Mang a uitat însă să prezinte vreo dovadă în sprijinul acestor afirmaţii sau vreun demers legal pe care l-ar fi făcut în această privinţă, ceea ce ne determină, din nou, să-i spunem că este un mincinos", se arată în comunicatul trimis, vineri, de USR Bihor.

Reprezentanţii partidului îl critică şi pe candidatul la europarlamentare, Emilian Pavel: "Mai mult, întrucât afirmaţiile preşedintelui PSD Bihor au fost susţinute şi de europarlamentarul filorus şi candidatul Emilian Pavel, nu putem decât să îi spunem şi lui că este un mincinos".

În continuare, USR-iştii spun că PSD-iştii n-ar trebui să se teamă, dat fiind că s-a dovedit de-a lungul timpului că aceştia sunt apăraţi de Jandarmerie, Poliţie şi chiar de Armată.

"Nu ne este foarte clar de ce se simt în nesiguranţă cei doi lideri PSD, cu atât mai mult cu cât partidul domniilor lor ne-a demonstrat tuturor cu vârf şi îndesat cât de bine este apărat de Jandarmeria Română, de Poliţia Română şi, mai nou, chiar de către Armata României. Stau mărturie acestui lucru mii de români gazaţi, bătuţi, arestaţi, abuzaţi, amendaţi, fugăriţi şi băgaţi cu forţa în dube de către forţele de ordine comandate de membrii PSD la protestele din Bucureşti, Iaşi, Târgovişte sau Topoloveni", au transmis reprezentanţii USR Bihor.

Aceştia fac şi glume, propunându-i lui Mang "să-şi printeze "opera ştiinţifică" şi să-i trozneasca fără milă cu ea pe toţi useristii care ar îndrăzni să atenteze la integritatea lui corporală. Greutatea argumentelor din acele manuscrise ar trebui să fie o armă redutabilă în orice confruntare".

În fine, USR-iştii transmit un mesaj pentru simpatizanţii lor: "USR Bihor vă aşteaptă duminică la urne ca să "batem PSD-ul" legal, civilizat şi democratic: prin vot!".