Pentru a contribui la fluidizarea circulației rutiere din Oradea, începând din 26 septembrie, operatorul de salubritate RER Vest va colecta deșeurile de la casele și blocurile din oraș și noaptea.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Primărie, RER Vest va lucra de acum înainte nu doar în intervalul 6-22, ci și între orele 2 și 7 dimineața.

„Astfel, cetățenii sunt rugați să își scoată deșeurile în seara premergătoare zilei stabilite pentru ridicare, conform programului. Spre exemplu, dacă ridicarea se face marți, recipientul va trebui scos luni seara, până la ora 22:00. Frecvențele de ridicare nu se modifică”, a transmis Primăria Oradea.

RER Vest va încerca să nu producă disconfort cetățenilor. Potrivit municipalității, muncitorii sunt obligați „să manevreze recipientele astfel încât să nu se producă praf, zgomot sau să se răspândească deşeuri în afara autovehiculelor de transport, să nu existe niciun fel de scurgeri din aceste recipiente”. După golire, recipientele vor fi aşezate în locul de unde au fost ridicate.

„Primăria Municipiului Oradea își cere scuze pentru orice inconvenient cauzat de extinderea programului de colectare a deșeurilor în oraș”, a mai transmis municipalitatea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!