La cererea Administraţiei Bazinale Ape (ABA) Crişuri, muncitorii firmei Repcon execută pe promenada nou amenajată, dintre Podul Ferdinand şi fostul Centru de Calcul, lucrări de reabilitare, pentru a se evita băltirea apei, în cazul în care apa Crişului Repede va ajunge pe trotuar, în urma unor ploi torenţiale. "Este vorba despre lucrări de amenajare pentru a se evita pe viitor băltirea apei în zonele respective. Se fac lucrări astfel încât apa să se scurgă", a declarat pentru BIHOREANUL, Anca Mihociu, purtătorul de cuvânt al ABA Crişuri.

Aceasta a precizat că nu este vorba despre o lucrare nouă, dat fiind faptul că instituţia nu a recepţionat încă întreaga lucrare de amenajare a promenadei şi a taluzului din acea zonă, având ca termen de finalizare luna decembrie a anului trecut. "Constructorul are obligaţia să aducă totul la nivelul la care cere contractantul", a afirmat Mihociu.

După cum se ştie, în luna decembrie a anului trecut, în urma unor ploi torenţiale, întreaga promenadă de pe malul drept al Crişului Repede, în aval de Podul Ferdinand a fost inundată.

La acea vreme, directorul ABA Crişuri, Pasztor Sandor afirma că promenada a fost proiectată să suporte un volum de apă de 90 de metri cubi pe secundă, pe când volumul provocat de ploile torenţiale din decembrie s-a ridicat la 137 de metri cubi pe secundă, un nivel-record, estimat doar din cinci în cinci ani.

Costurile lucrărilor de amenajare a porţiunii malului Crişului dintre Podul Ferdinand şi fostul Centru de Calcul s-au ridicat la aproximativ 4 milioane de lei.