După ce Primăria a notificat FC Bihor că va trebui să plătească în total 40.000 de lei pentru folosirea stadioanelor municipal şi "Motorul", preşedintele clubului Viorel Nemeş s-a dus la discuţii cu directorul Administraţiei Imobiliare Oradea, Cristian Beltechi, şi cu viceprimarul Ovidiu Mureşan, pentru a ajunge la o soluţie de compromis.

"Le-am propus celor de la AIO, ca în calitate de persoană juridică, să intre în asociere cu noi, astfel încât costurile cu bazele sportive să fie cât mai mici pentru noi", a declarat Viorel Nemeş.

Propunerea preşedintelui clubului orădean urmează să ajungă şi la primar. "Am făcut şi o informare scrisă în acest sens şi aşteptăm să vedem ce se va întâmpla", a mai declarat Nemeş.

Este greu de crezut însă că reprezentanţii Primăriei Oradea vor accepta această propunere a preşedintelui clubului FC Bihor, întrucât edilii oraşului şi-au făcut un calcul şi taxele percepute pe bazele sportive, timp de şase luni, din ianuarie şi până în iunie, cumulate totalizează exact suma pe care administraţia municipiului o mai datora clubului pentru anul 2014, când a ieşit de la finanţare.

Astfel, pentru a nu fi surprinsă cu o acţiune în instanţă pentru cei 350.000 de lei datoraţi, administraţia oraşului a perceput aceste taxe foarte mari pentru chiria bazelor sportive, aşa încât datoria Primăriei până în vară să fie acoperită, prin compensaţie.