Cea de-a 53-a ediţie a Târgului de la Vama Sării va avea loc în perioada 10-11 iunie, la Vadu Crişului, iar cu această ocazie va fi inaugurată Cabana Vadu Crişului, recent reabilitată cu bani europeni. 

Evenimentul organizat de Primăria Vadu Crişului, Centrul de Cultură al Judeţului Bihor şi Consiliul Judeţean Bihor va debuta sâmbătă, 10 iunie, la ora 12:00, când va avea loc, în prezenţa oficialităţilor, inaugurarea Cabanei Vadu Crişului, aflată în administrarea CJ Bihor.

„Cabana a fost reabilitată din fonduri europene. Lucrările sunt finalizate şi se fac ultimele pregătiri pentru ca în 10 iunie, cu ocazia Târgului de la Vama Sării, să fie inaugurată", a scris zilele trecute pe Facebook preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan, care a anunţat şi că administraţia judeţeană doreşte să amenajeze în apropierea cabanei o parcare şi o zonă de camping.

„Alături de acest proiect, în prima jumătate a lunii iunie vom demara licitaţia pentru amenajarea unei zone de parcare, camping şi toalete, la intrarea în defileul Crişului Repede. Până la sfârşitul anului, aceste lucrări vor fi gata, finanţarea urmând să fie asigurată din fonduri europene", a mai adăugat Bolojan.

Concerte Culiță Sterp și DJ Project

În cadrul Târgului de la Vama Sării, sâmbătă la ora 17:30 este programată tradiţionala sosire a plutei cu sare în zona podului peste Crişul Repede, de la intrarea în Defileu. Ritualul amintește de vămuirea sării, aşa cum se făcea în secolul XVII, când la Vadu Crişului era vama spre Câmpia Panonică.

Urmează două seri de petrecere, iar printre artiştii care vor urca pe scenă se numără DJ Project, Culiţă Sterp, Otilia Haragoş Seghedi, alături de Stângaciu şi Ancuţa Anghel.

Şi în acest an organizatorii au pregătit o defilare prin centrul comunei a formaţiilor artistice care vor participa la eveniment, un concurs numit "Cea mai gustoasă mâncare a Târgului", o lansare de porumbei voiajori, discotecă în aer liber, un atelier interactiv de tir cu arcul, un parc de distracţii, standuri cu mâncare şi un foc de artificii.

Programul complet al Târgului de la Vama Sării:

Târgul de la Vama Sării

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!