Celebre în întreaga lume, clasicele cabine de telefon roşii din Londra vor deveni verzi, la propriu. Pentru că prea puţini londonezi mai folosesc telefonul public, cabinele vor fi dotate cu panouri solare.

Prima amenajare de acest gen, Solarbox, a fost inaugurată zilele trecute într-una din intersecţiile cele mai frecventate din centrul capitalei britanice. Complet modernizată, noua cabină are în interior patru prize pentru încărcarea gratuită a telefonului mobil sau a tabletei.

"Energia este stocată într-o baterie, ceea ce permite încărcarea telefonului inclusiv noaptea sau în zilele fără soare", a explicat unul dintre autorii Solarbox, Harold Craston, absolvent al prestigioasei facultăţi London School of Economics.

Inaugurate în 1936, cabinele de telefon roşii fac parte din patrimoniul britanic, alături de autobuzele roşii supraetajate şi de taxiurile negre. Aproximativ 1.800 de cabine au fost "remodelate" în timp în diferite scopuri, devenind chioşcuri, mini-galerii de expoziţie şi chiar mini-puburi.