Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bihor angajează neamuri şi pile. E adevărat, nu aşa sună în mod oficial anunţurile pe care le postează instituţia pe site-ul propriu, dar aşa ies rezultatele.

La un recent concurs desfăşurat între 29 aprilie - 7 mai, pentru ocuparea a trei posturi pe perioadă nedeterminată, s-au înscris 21 candidaţi, dar cei trei câştigători - Badea Rodica Dana, Meszaros Brigitta şi Urs Romana-Ioana - erau dinainte ştiuţi.

La proba scrisă, în timp ce toţi ceilalţi au fost notaţi de la 1 la 47 de puncte din 100 posibile (50 fiind limita minimă pentru intrarea la interviu), Badea a primit 95 de puncte, iar Meszaros şi Urs câte 100.

Normal, prima a fost angajată ca asistent registrator la Oradea, a doua ca referent tot la Oradea, iar a treia ca referent la Aleşd.

O explicaţie ar fi că Badea "penetrase" deja sistemul, ocupând anterior un post pe perioadă determinată, Meszaros e fiica unei funcţionare din Oficiu, iar Urs e din Aleşd, unde este şi postul.

Ca şi cum nu ar fi fost destul, câştigătorul se ştie şi înaintea încheierii unui alt concurs, ce are pe 18 mai proba de interviu. Se numeşte Balaj Florin, după cum urmează să anunţe instituţia săptămâna aceasta pe site. Să mai ziceţi că Bihorel nu dă ştiri proaspete...