Cadavrul unui bărbat a fost găsit, luni dimineaţă, pe spaţiul verde din sensul giratoriu de la intersecţia Bulevardului Decebal cu Dacia. Trupul fără viaţă era sub un brad când a fost observat de un muncitor care tundea iarba şi care a sunat la 112.

"Cadavrul, care era în stare de putrefacţie, a fost identificat ca fiind un orădean de 76 de ani. Din primele verificări se pare că e vorba de o persoană fără adăpost, care îşi făcea veacul în zonă", a declarat pentru BIHOREANUL inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Potrivit acesteia, în urma examinăii sumare, pe trupul bărbatului nu au fost găsite urme vizibile de violenţă. "Cauza exactă a decesului urmează să fie stabilită în urma efectuării necropsiei", a mai spus Dinu.

Victima a fost descoperită luni dimineaţa în jurul orei 8 de Csaba Hamza, muncitor la firma Paniman, specializată în amenajarea de spaţii verzi, care venise să tundă iarba în insula verde din mijlocul sensului giratoriu.

"Am tăiat iarba mai sus, pe bulevardul Dacia, şi când am terminat m-am mutat aici. Am căutat un loc unde să pun benzina la umbră să nu se încălzească, şi aşa l-am descoperit", a declarat tânărul în exclusivitate pentru BIHOREANUL.

Iniţial, Csaba nici măcar nu şi-a dat seama că omul e mort. "Când l-am văzut, prima dată am crezut că doarme, şi am strigat la el "Alo! Sculaţi-vă! Trebuie să tund iarba!", dar el nu s-a mişcat. Atunci m-am apropiat şi am văzut că era numai negru pe spate la câte muşte erau pe el. Duhnea îngrozitor, Poliţia spune că din cauză că era mort de câteva zile. Mi-am dat sema că era boschetar pentru că sub brad era plin de haine. Când am văzut că e mort m-am speriat şi am fugit să sun la poliţie", a declarat bărbatul.

Csaba a povestit că aproape că nu este parc orădean în care să nu găsească haine sau chiar culcuşuri ale unor oameni fără adăpost atunci când merge să tundă iarba. Dar a fost pentru prima dată când a descoperit un mort.