Ambulanţa Ştei a început noul an într-un sediu mult mai modern şi bine utilat, în Curtea Spitalului Ştei, pe strada Cuza Voda nr. 7A. Vestea i-a bucurat pe angajaţii Serviciului, care până acum îşi desfăşurau activitatea în condiţii vitrege.

"Sediul vechi era impropriu, personalul medical operativ fiind înghesuit în câteva camere ce aparţineau fostei Policlinici din Ştei, de pe strada Nicolae Iorga nr. 30. Autosanitarele erau pur şi simplu parcate în stradă, în faţa policlinicii, alături de autoturismele private ale locatarilor din zonă", arată un comunicat al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ).

Lucrările, care au început în 2011, au fost inaugurate pe 30 decembrie, în prezenţa ounor ficialităţi locale şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii în teritoriu, la festivitate luând parte şi colegi de la alte substaţii din judeţ. Un sobor de preoţi au sfinţit noua clădire, după care cei prezenţi au putut face un tur al noii clădiri.

Imobilul are o suprafaţă totală de 489 metri pătraţi, din care 293 metri pătraţi la parter şi 196 metri pătraţi la etajul 1. La parter, au fost destinate 5 spaţii speciale pentru păstrarea autosanitarelor în condiţii conform normelor, iar pentru partea operativă construcţia cuprinde dispeceratul 112 al Ambulantei Ştei, depozitul medical, farmacia şi sala de aşteptare pentru personalul medical din tură. La etaj au fost amenajate camerele personalului medical, mai arată comunicatul.

Potrivit managerului SAJ, dr. Daniela Petrişor, valoarea lucrărilor s-a ridicat la 960.000 de lei, bani primiţi de la Ministerul Sănătăţii. "Lucrările au fost realizate în două etape, în funcţie de banii primiţi de la Ministerul Sănătăţii. Prima etapă a fost executată de firma Lildec, iar cea de-a doua de Demiflor", a precizat Petrişor.

În prezent, la Ambulanta Ştei activează 3 medici specialişti cu atestat în medicina de urgenţă prespitalicească, 12 asistenţi medicali de urgenţă şi 14 ambulanţieri.