Jandarmii bihoreni au fost îngenunchiaţi, însă cu voia lor. Un sobor de preoţi, condus de protopopul Oradiei, preotul Octavian Rusu, şi stareţul Mănăstirii Izbuc, părintele Mihai, a sfinţit, joi, bisericuţa de lemn din curtea Jandarmeriei Bihor.

La slujbă au participat câteva zeci de jandarmi, în frunte cu colonelul Ioan Huluban, şeful instituţiei. De asemenea, au fost prezenţi 25 de călugări de la Mănăstirea Izbuc, care după ceremonia religioasă au susţinut un scurt concert de colinde.

Biserica Jandarmeriei nu este încă în totalitate finalizată, însă deja se pot ţine slujbe în ea. Cel care va oficia aceste slujbe este preotul misionar Iuliu Mititean, care este totodată angajat al Jandarmeriei bihorene. Cum însă organigrama instituţiei nu cuprinde un preot, Mititean va sluji voluntar.

Lăcaşul de cult a fost ridicat cu donaţii făcute de jandarmii bihoreni, prin asociaţia proprie, anume înfiinţată în 2010. În loc de o cotizaţie fixă, membrii asociaţiei au donat, lunar, o sumă de bani, după dorinţa şi posibilitatea fiecăruia.